Personvernerklæring

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER I SCUSHI AS
SCUSHI er opptatt av å beskytte informasjonssikkerheten til våre kunder og håndterer alle personopplysninger på en sikker og kryptert måte. Vi selger, videreformidler eller bytter ikke personopplysninger til tredjepart.

Hvis du har spørsmål om behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss på kundeservice via epost til info@scushi.no.

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER VI SAMLER INN OG HVORFOR VI SAMLER DE INN
Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg.

Når du besøker nettsiden vår, samler vi inn:
-Produkter du har sett: Vi bruker dette til for eksempel å vise deg produkter du nylig har sett
-Plassering, IP-adresse og nettlesertype: Vi bruker dette til formål som estimering av avgifter og frakt
-Fraktadresse: Vi ber deg om å skrive inn dette, slik at vi for eksempel kan estimere frakt før du legger inn en bestilling, og sende deg bestillingen!

Vi bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over innholdet i handlekurven mens du surfer på nettstedet vårt.

Når du kjøper fra oss, ber vi deg om å gi informasjon, inkludert navn, faktureringsadresse, fraktadresse, e-postadresse, telefonnummer, kredittkort/betalingsinformasjon og valgfri kontoinformasjon som brukernavn og passord. Vi bruker denne informasjonen til for eksempel:
-Sende deg informasjon om din konto og bestilling
-Svare på dine forespørsler, inkludert tilbakebetalinger og klager
-Behandle betalinger og forhindre svindel
-Sette opp din konto for butikken vår
-Overholde alle juridiske forpliktelser vi har, som å beregne avgifter
-For å forbedre våre butikktjenester
-Sende deg markedsføringsmeldinger, hvis du velger å motta dem

Hvis du oppretter en konto, lagrer vi ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer, som vil bli brukt til å fylle ut kassen for fremtidige ordre.

Som hovedregel tar vi kun vare på opplysninger om deg så lenge vi trenger dem til de formål som opplysningene er samlet inn til, og vi ikke lenger er lovpålagt å beholde dem. Vi vil for eksempel tar vare på ordreinformasjon i 5 år av regnskaps- og avgiftsmessige årsaker. Dette inkluderer navn og e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.

Vi tar også vare på kommentarer og omtaler, hvis du velger å skrive dem.

Sikkerhetsmessig logging
IP-adressen av besøkende, påloggede brukere og forsøk til å logge seg på lagres for å sjekke etter skadelig aktivitet og beskytte siden fra visse typer attakker. For eksempel vil dette sjekkes: forsøk til å logge seg på, forespørsler om å logge seg av, forespørsler etter mistenkelige nettsteder, forandringer i innehold på siden og oppdateringer av passord. Denne informasjonen lagres i 14 dager.

Klarna
Når du legger en ordre i nettbutikken med Klarna Payments som valgt betalingsmetode, sendes informasjon om produktene i ordren (navn, pris, antall, SKU) til Klarna, sammen med din faktura- og leveringsadresse. Klarna svarer da med en unik transaksjons-ID. Denne lagres i WooCommerce for fremtidige referenser.

INFORMASJONSKAPSLER
Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for ”Husk meg”, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

HVEM SOM HAR TILGANG
Medlemmer av vår stab har tilgang til informasjonen du oppgir til oss. For eksempel har både Systemadministrator og Butikksjefer tilgang til:
-Ordreinformasjon, slik som hva som er kjøpt, når det ble kjøpt og hvor det skal bli fraktet til, og
-Kundeopplysninger som for eksempel navn, e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.
Vår stab har tilgang til denne informasjonen for å hjelpe til med å gjennomføre ordre, behandle refunderinger og gi deg kundestøtte.

HVEM VI DELER DINE OPPLYSNINGER MED
Vi gir ikke personopplysningene dine videre andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering.

Vi deler opplysninger med Klarna som hjelper oss med å behandle ordre og levere nettbutikktjenesten.

Google Analytics benyttes til å blant annet se hvor våre brukere kommer fra, hvor ofte de besøker siden vår og hvor trafikken kommer fra.

Vår hjemmeside skannes for mulig ”malware” og andre sårbarheter av Sucuri’s SiteCheck. Vi sender ingen personlig informasjon til Sucuri, men, Sucuri kan finne personlig informasjon som er tilgjengelig for alle (som kommentarer) når de skanner. For detaljer, vennligst se Sucuri’s privacy policy.

HVOR LENGE VI OPPBEVARER OPPLYSNINGER OM DEG
Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Dette betyr for eksempel at personopplysninger som er vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger som vi behandler i forbindelse med salg eller kjøpsavtale du har med oss, slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. Personopplysninger knyttet til SCUSHIs oppfyllelse av rettslige forpliktelser, slettes så snart de rettslige forpliktelser er oppfylt, som for eksempel plikt til å føre regnskap (5 år).

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet, lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Kontaktskjema-oppføringer og kunders kjøpsinformasjon lagres i 5 år.

Sikkerhets-logger lagrer vi i 14 dager.

DINE RETTIGHETER NÅR VI BEHANDLER PERSONOPPLYSNINGER OM DEG
Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

For å ta i bruk dine rettigheter kan du ta kontakt med oss på kundeservice via epost til info@scushi.no. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på er å sende en e-post til info@scushi.no. Du kan også endre og se dine personopplysninger på «Mine sider», og trekke ditt samtykke her.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

KLAGER
Du har ingen plikt til å gi SCUSHI dine personopplysninger, men for å motta varer og tjenester fra SCUSHI er behandling av dine personopplysninger en nødvendig forutsetning.

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

KONTAKTINFORMASJON
For spørsmål vedrørende personvern, vennligst ta kontakt med Maria Fahlstrøm på info@scushi.no eller tel. 94 10 11 00.